Loading
EP NATUR GEN
EP NATUR GEN
EP NATUR GEN EP NATUR GEN to biostymulator zwiększający intensywność procesów metabolicznych roślin poprzez aktywację wybranych genów.

Zawiera innowacyjną formułę TRIO Fusion, złożoną z naturalnych substancji aktywnych pochodzenia roślinnego: wodnych ekstraktów bogatych w fitohormony, aminokwasy i inne substancje biologicznie czynne (flawonoidy, saponiny) dodatkowo wzbogaconą organiczną mieszaniną polisacharydów.

EP NATUR GEN może być stosowany w każdej fazie wzrostu roślin, zarówno dolistnie jak i w fertygacji. Stosowany interwencyjnie ogranicza negatywny wpływ czynników stresowych na uprawy. Gwarantuje wyrównany plon niezależnie od warunków atmosferycznych. 

Czytaj więcej
Zapytaj eksperta Kontakt z doradcą
Opakowania:
  • 1 l
  • 5 l
  • 20 l
Opis

Zawarte w TRIO Fusion substancje działają synergistycznie. Poprzez obecność elicytorów – molekuł sygnałowych, które stymulują DNA komórek roślinnych do syntezy związków chroniących przed biotycznymi i abiotycznymi czynnikami stresowymi uprawy są bardziej odporne na niekorzystne warunki uprawy, a także szybciej regenerują uszkodzone tkanki, zapobiegając stratom plonu.

 

Hexagon
W 100% naturalny - bezpieczny dla roślin
Hexagon
Wydatnie poprawia jakość plonu – efekty są widoczne już po jednokrotnym zastosowaniu
Hexagon
Pozwala na pełne wykorzystanie potencjału odmiany, niezależnie od warunków atmosferycznych
Korzyści

pozwala na PEŁNE WYKORZYSTANIE POTENCJAŁU ODMIANY, niezależnie od warunków atmosferycznych,

w 100% NATURALNY – nie zawiera żadnych syntetycznych składników,

bezpieczny dla roślin – POLISACHARYDY TWORZA WARSTWE OCHRONNA, zapobiegającą zbyt szybkiemu parowaniu cieczy roboczej, dlatego może być stosowany nawet we wczesnych stadiach rozwoju,

wydatnie POPRAWIA JAKOSC PLONU – efekty są widoczne już po jednokrotnym zastosowaniu,

zapewnia równomierny wzrost i rozwój części generatywnych oraz wegetatywnych,

ekstrakty wchodzące w skład TRIO Fusion pozyskano bez użycia soli amonowych, co ogranicza ilość związków balastowych w roztworze używanym do fertygacji,

 

MIESZALNY Z SZEROKĄ GAMĄ NAWOZÓW płynnych i krystalicznych EKOPLON. Zwiększa efektywność pobierania i wykorzystywania składników mineralnych pozyskiwanych z podłoża oraz dostarczanych dolistnie,

sprzyja utrzymywaniu prawidłowych parametrów (jędrność, kolor) w trakcie przechowywania – WYDŁUŻA „SHELF LIFE” owoców i warzyw,

ZAGESZCZA SOK KOMÓRKOWY, ograniczając ryzyko mechanicznych uszkodzeń poprzez krystalizacje lodu w komórkach roślinnych,

ogranicza straty spowodowane niekorzystnymi czynnikami atmosferycznymi.

 

Stosowanie

Proszę kliknąć wybraną uprawę aby przenieść się na kartę uprawy i zapoznać z technologiami nawożenia.

Uprawa Terminy oprysków Dawka (l/ha)
Zboża Od fazy strzelania w źdźbło do fazy kłoszenia (BBCH 30 - 45) Pierwszy zabieg: 1,5 - 2 l/ ha, Stosowanie interwencyjne: 1,5 l/ ha co 14 dni
Kukurydza Od fazy dwóch lisci do fazy dziewieciu lisci (BBCH 12 - 20) Pierwszy zabieg: 1,5 - 2 l/ ha, Stosowanie interwencyjne: 1,5 l/ ha co 14 dni
Ziemniak Od fazy rozwoju lisci do kwitnienia BBCH 12 - 65) Pierwszy zabieg: 1,5 - 2 l/ ha, Stosowanie interwencyjne: 1,5 l/ ha co 14 dni
Burak cukrowy Od fazy formowanie rozety do fazy zwarcia międzyrzedzi (BBCH 16 - 39) Pierwszy zabieg: 1,5 - 2 l/ ha, Stosowanie interwencyjne: 1,5 l/ ha co 14 dni
Rzepak Jesienią: Od fazy 2 liści właściwych do fazy uformowanej rozety (BBCH 12 - 19) Pierwszy zabieg: 1,5 - 2 l/ ha, Stosowanie interwencyjne: 1,5 l/ ha co 14 dni
Wiosną: Od momentu rozpoczęcia wegetacji do fazy kwitnienia (BBCH 20 - 65) Pierwszy zabieg: 1,5 - 2 l/ ha, Stosowanie interwencyjne: 1,5 l/ ha co 14 dni
Warzywa liściowe Od fazy formowania rozety do fazy rozwoju główki do 80% docelowej wielkości (BBCH 12 - 48) Pierwszy zabieg:
1,5 - 2 l/ ha,
Stosowanie
interwencyjne:
1,5 l/ ha co 14 dni
Warzywa dyniowate i psiankowate Od fazy rozwoju pędów bocznych do fazy rozwoju owoców (BBCH 21 - 75)
Warzywa korzeniowe Od fazy rozwoju pędów bocznych do fazy rozwoju owoców (BBCH 21 - 75)
Drzewa i krzewy owocowe Od fazy wytworzenia zawiązków, do fazy gdy owoce osiągają 80% typowej wielkości (BBCH 70 - 77)
Truskawka oraz inne owoce miękkie Od fazy wytworzenia zawiązków, do fazy gdy owoce osiągają 80% typowej wielkości (BBCH 70 - 77)
Rośliny pod osłonami W momencie przesadzenia lub zmiany fazy rozwojowej Pierwszy zabieg: 5 - 6 l/ ha,
Kolejne zabiegi: 2 - 3l/ ha
co 10 - 14 dni

Zalecana ilość wody – od 200 do 1000 l/ ha.

Nasze marki