Śruta Sojowa HIPRO
Produkt wytwarzania oleju uzyskiwany z obłuszczonych nasion soi po ekstrakcji i odpowiedniej obróbce cieplnej.
(Aktywność ureazy: maksymalnie 0,5 mg N/g × min). Może być chroniony przed degradacją w żwaczu.
Opis
Śruta Sojowa HIPRO jest wysokobiałkowym komponentem, cenionym za korzystny skład aminokwasowy. Może być stosowana w żywieniu wszystkich gatunków i grup wiekowych zwierząt. Ważną zaletą poekstrakcyjnej śruty sojowej jest wysoka zawartość białka by-pass, czyli peptydów nieulegających rozkładowi w żwaczu. Ze względu na wysoką zawartość białka polecana jest szczególnie dla zwierząt produkcyjnych i reprodukcyjnych (nioski, lochy, bydło mleczne i mięsne).
Skład
Białko surowe | Włókno surowe | |
% m/m | min. 46% | max. 4% |
g/kg |