Szkolenie dla Hodowców i Producentów Drobiu_Zawiercie 2022
Dziś przychodzimy do Państwa z małą fotorelacją ze szkolenia dla hodowców i producentów drobiu z województwa śląskiego, łódzkiego i małopolskiego, które udało nam się zorganizować przy udziale Polskiego Związku Zrzeszeń Hodowców i Producentów Drobiu w ramach Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. Odbyło się ono w Hotelu Zawiercie w dniach 19-20 maja.
Pomimo wysokich temperatur frekwencja dopisała, a w szkoleniu wzięło udział ponad 50-ciu hodowców. Podczas prezentacji omawiane były tematy dotyczące bieżącej sytuacji na rynku drobiu, wyzwaniach biznesowych i utrzymania płynności finansowej w obecnej sytuacji na rynku, walki z salmonellą, grypą ptaków czy tez preferencji konsumentów w zakresie konsumpcji mięsa drobiowego.
W kuluarach goście dzielili się problemami jakie napotykają w codziennej pracy w kurnikach oraz dzielili się pomysłami na ich rozwiązanie.
Dziękujemy wszystkim za przybycie i możliwość podzielania się wiedzą i doświadczeniem.