Loading
Śruta Rzepakowa
Śruta Rzepakowa
Śruta Rzepakowa

Produkt wytwarzania oleju, uzyskiwany przez ekstrakcję i odpowiednią obróbkę cieplną makucha z nasion rzepaku. Może być chroniony przed degradacją w żwaczu.

Czytaj więcej
Opis

Poekstrakcyjna śruta rzepakowa, to cenne źródło krajowego białka i energii. Pasza ta produkowana jest w oparciu o najwyższej jakości nasiona rzepaku, podwójnie ulepszone (tzw.00) o obniżonej zawartości kwasu erukowego glukozynolanów. Śruta rzepakowa charakteryzuje się powtarzalnymi parametrami jakościowymi. Wysoki poziom białka w dobrej cenie pozwala na stosowanie jej w żywieniu wszystkich gatunków zwierząt. Szczególni polecana jest do pasz dla bydła, trzody chlewnej, drobiu wodnego.
 

 

Skład
Białko surowe Włókno surowe Tłuszcz surowy
% m/m min. 34% max. 13% min. 2%
mg/kg
Nasze marki