Śruta Rzepakowa
Produkt wytwarzania oleju, uzyskiwany przez ekstrakcję i odpowiednią obróbkę cieplną makucha z nasion rzepaku. Może być chroniony przed degradacją w żwaczu.
Opis
Poekstrakcyjna śruta rzepakowa, to cenne źródło krajowego białka i energii. Pasza ta produkowana jest w oparciu o najwyższej jakości nasiona rzepaku, podwójnie ulepszone (tzw.00) o obniżonej zawartości kwasu erukowego glukozynolanów. Śruta rzepakowa charakteryzuje się powtarzalnymi parametrami jakościowymi. Wysoki poziom białka w dobrej cenie pozwala na stosowanie jej w żywieniu wszystkich gatunków zwierząt. Szczególni polecana jest do pasz dla bydła, trzody chlewnej, drobiu wodnego.
Skład
Białko surowe | Włókno surowe | Tłuszcz surowy | |
% m/m | min. 34% | max. 13% | min. 2% |
mg/kg |