Loading
MAXIMUS AminoMicro
MAXIMUS AminoMicro
MAXIMUS AminoMicro Nawóz bogaty w mikroelementy i wzbogacony aminokwasem (glicyną), zalecany w uprawach warzywnych i sadowniczych. Może być stosowany również w uprawach rolniczych.

Charakteryzuje się zwiększoną zawartością żelaza, które ma kluczowe znaczenie w uprawie warzyw i roślin sadowniczych - intensyfikuje procesy fotosyntezy. Aminokwas wspomaga odporność roślin. Produkt został wzbogacony o formułę MPC2 – kompleks specjalnie dobranych składników, który stymuluje roślinę do intensywnego wzrostu i rozwoju, przeciwdziała negatywnym skutkom suszy, wysokiej temperatury czy chłodu, zapewnia prawidłowe pozyskanie i wykorzystanie energii.

Zalecenia: Pełna skuteczność odżywiania mikroelementowego jest uzyskana przy 2 lub 3-krotnym stosowaniu nawozu.

Dawkowanie: 0,3-0,8 kg/ha

Zapytaj eksperta Kontakt z doradcą
Opakowania:
  • 1 kg
  • 5 kg
Skład
N P2O5 K2O Mgo SO3 B Cu Fe Mn Mn Zn
%m/m - 11 7 2,0 - 0,34 2,0 6,0 3,0 0,04 2,0
g/kg - 110 70 20 - 3,4 20 60 30 0,4 20
Hexagon
Zapewnia wyższy indeks fotosyntezy (intensyfikacja procesów wzrostu i rozwoju)
Hexagon
Zwiększa odporność roślin na stresy abiotyczne i biotyczne
Hexagon
Gwarantuje lepsze parametry jakościowe plonu (jędrność, wybarwienie)
Korzyści

zwiększa ilość zawiązanych owoców,

wzmacnia odporność na choroby grzybowe i stres,

zapewnia lepiej wykształcone organy użytkowe,

gwarantuje lepsze parametry jakościowe plonu (jędrność, wybarwienie),

 

uzupełnia nawet ukryte niedobory mikroelementów,

korzystnie wpływa na ilość i jakość plonu,

zapewnia wyższy indeks fotosyntezy (intensyfikacja procesów wzrostu i rozwoju),

zwiększa odporność roślin na stresy abiotyczne i biotyczne.

 

Stosowanie

Proszę kliknąć wybraną uprawę aby przenieść się na kartę uprawy i zapoznać z technologiami nawożenia.

 

Uprawa Terminy oprysków Dawka (kg/ha)
Rzepak Jesienią - formowanie rozety 0,3-0,5
Wiosną – od ruszenia wegetacji do początku kwitnienia 0,3-0,5
Zboża Jesienią – początek krzewienia 0,3-0,5
Wiosną – od ruszenia wegetacji do początku kłoszenia 0,3-0,5
Kukurydza Faza 3-6 liści 0,3-0,5
Faza 8-10 liści 0,3-0,5
Ziemniak Pełnia wschodów 0,3-0,5
Przed kwitnieniem 0,3-0,5
Po kwitnieniu 0,3-0,5
Burak cukrowy Faza 6 – 10 liści 0,3-0,5
10-14 dni później 0,3-0,5
Cebula Od początku grubienia cebul 0,3-0,5
Por Od początku grubienia cebul 0,3-0,5
Dynia W okresie wzrostu owoców 0,3-0,5
Fasola Po wschodach od fazy 2 - 3 liści właściwych 0,3-0,5
Groch Po wschodach od fazy 2 - 3 liści właściwych do fazy zielonego pąka 0,3-0,5
Seler korzeniowy 5,7 tyg. po posadzeniu 0,3-0,5
Kalafior Po posadzeniu rozsady, po przyjęciu się roślin 0,5-0,5
4 tyg. po posadzeniu rozsady 0,3-0,5
Brokuł Po posadzeniu rozsady, po przyjęciu się roślin 0,3-0,5
4 tyg. po posadzeniu rozsady 0,3-0,5
Kapusta W okresie wiązania główek 0,3-0,5
Marchew Przed zwarciem rzędów 0,3-0,5
Pietruszka Przed zwarciem rzędów 0,3-0,5
Ogórek W okresie wzrostu owoców 0,3-0,5
Papryka Papryka w polu - od 2 tyg. po posadzeniu rozsady 0,3-0,5
Kapusta pekińska 4 tyg. po posadzeniu rozsady 0,3-0,5
Pomidor Pomidor w polu -od 2 tyg. po posadzeniu rozsady 0,3-0,5
Sałata Po przyjęciu się rozsady, około 2 tyg. po posadzeniu lub później w miarę pojawienia się objawów niedoborów 0,3-0,5
Jabłoń Po kwitnieniu w czasie wzrostu zawiązków 0,3-0,5
Wzrost owoców 0,5-0,8
Grusza Po kwitnieniu i w czasie wzrostu zawiązków 0,3-0,5
Śliwa W okresie wzrostu zawiązków 0,3-0,5
Porzeczka Przed kwitnieniem 0,3-0,5
W czasie wzrostu owoców 0,3-0,5
Po zbiorach owoców 0,3-0,5
Wiśnia i czereśnia Przed kwitnieniem po ukazaniu się liści 0,3-0,5
Wzrost zawiązków 0,3-0,5
Malina Pędy dwuletnie - w czasie intensywnego wzrostu pędów 0,3-0,5
Pędy jednoroczne- w czasie intensywnego wzrostu pędów do końca maja 0,3-0,5
Pędy jednoroczne - po zbiorach owoców po pierwszych przymrozkach 0,5-0,8
Truskawka Po ruszeniu wegetacji 0,3-0,5
Latem do końca sierpnia 0,5-0,8

Po stwierdzeniu niedoborów, w warunkach utrudniających pobieranie składników pokarmowych lub w celu regeneracji roślin należy zastosować dawkę nawozu:

0,5-0,8 kg/ha

 

Ilość cieczy użytkowej:- uprawy polowe - 200-500 l/ha; sady - 400-1000 l/ha.

Nasze marki